Citromos fehér piskóta
sponsored links
Még mindig tele van a mélyhûtõ tojásfehérjével. Olyannyira, hogy ki kellett vennem két zacskót ahhoz, hogy egyik reggel be tudjam csukni az ajtót. Nem volt idõm problémázni azon, hogy mi legyen velük, ennek a kérdésnek a megoldása délutánra maradt. Nem volt nehéz dolgom, hiszen éppen az asztalon hevert egy, a Kifõztükbõl kinyomtatott piskóta recept, amit mindenképpen el akartam készíteni záros határidõn belül, és mivel éppen tojásfehérje kellett hozzá fõleg, ezért eljött az ideje a sütésnek. Percek alatt elkészül, gyorsan megsül, hihetetlenül hamar elfogy. Érdemes kipróbálni!
Citromos fehér piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek porcukor
- 18 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
Nem túl bonyolult a történet.
A vajat felolvasztjuk.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, és elkeverjük.
Egy õzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tûpróba!).
Ha kihûlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, és gyorsított ütemben elpusztítjuk.
Jó étvágyat!