Citromos cukkini kenyér

2018-05-04

sponsored links


-->



Nálam már javában dúl a cukkini szezon, igaz, még a tavaly lefagyasztott cukkinibõl gazdálkodom, de így is sok mindenbe kerül, amibe csak lehet. Süteménybe pl, zsemlébe, tojástekercsbe, mindenbe, amibe jó a reszelt cukkini.
Rengeteg terem a kertemben nyáron, amit lereszelve egy zacskóban lefagyasztok, és ez a következõ szezonig eltart.


Hozzávalók: 

  • 20 dkg cukkini (kb 1 kisebb cukkini)
  • 17 dkg liszt (hajdinát használtam)
  • 12 dkg cukor (eritrit)
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 6 evõkanál olaj (kókuszolaj)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-1 csapott teáskanál sütõpor és szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • a díszítéshez porcukor és citromfû

Elkészítése: 

  • A cukkinit alaposan megmossuk, lereszeljük, csipetnyi sóval összekavarjuk, majd egy szûrõbe tesszük, hogy a leve lecsöpögjön. 
  • Közben az egész tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vaníliát, a citrom levét és héját, meg a tejet. Miután elkevertük, óvatosan beleforgatjuk a sütõporral, meg a szódabikarbónával elkevert lisztet. 
  • A tésztát egy sütõpapírral bélelt kalácsformába simítjuk, majd 160 fokon, légkeverése sütõben tûpróbáig sütjük. 
  • Miután kihûlt, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágjuk.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/05/citrom...

sponsored links

Keres?s