Citromos-csókos parfé
sponsored links
Férjem névnapjára készült: nagyon szereti a citromos édességeket és mivel most lusta módon nem volt kedvem tortával vacakolni, erre a desszertre esett a választásom. Egyszerû, gyorsan összeállítható, és nagyon finom. Összesen négy alapanyag szükségeltetik hozzá: tejszín, porcukor, habcsók (ha lehet, jóféle, lágy közepû, házi), na és egy kis citromkrém (mert az mindig van otthon :P).
Na jó, ha nincs, akkor persze nem árt az összeállítás elõtti este elõkészíteni a citromkrémet és a kimaradó fehérjékbõl megsütni a habcsókot. Attól a perctõl azonban, amikor mindezek már valóban rendelkezésre állnak, kábé negyed óra alatt desszert lesz a fagyasztóban.
A parféhoz ugyanis csupán annyit kell tennem, hogy a behûtött tejszínt egy pici porcukorral közepes habbá verem, majd a nagyobb darabokra tört habcsókokat és a citromkrém 2/3 részét óvatosan beleforgatom a habba. Ezután a maradék citromkrémet ...