Citromos csirkeragú leves
sponsored links
Hozzávalók: 1 csirkemell, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 3 tojás sárgája, 2 evõkanál olaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat
2. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat 1x1 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágjuk.
4. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
5. Hozzáadjuk a zöldségeket és együtt dinszteljük tovább. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsózzuk és lassú tûzön megfõzzük.
6. Mikor a hús meg a zöldségek félig megfõttek, hozzáadjuk a rizst és készre fõzzük.
7. A tejfölt elkavarjuk a tojássárgájával és beleszorítunk 3-4 evõkanál citromlevet.
8. A levest levesszük a tûzrõl és 5-6 merõkanállal felhígítjuk a tejfölös keveréket, majd visszatöltjük a levesbe. Erre a hõkiegyenlítésre azért van szükség, hogy a tejfölös tojás ne menjen össze a forró levesben. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk az ételhez és ha szükséges még kevés citromlével savanyítjuk. Lefedjük és 15 percig pihenni hagyjuk.
A recept megjelent a2014, februári Fõzõiskolában .