Citromos csirkeragú leves

2014-03-05

sponsored links







Hozzávalók: 1  csirkemell, 3 sárgarépa,  2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 3 tojás sárgája, 2 evõkanál olaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors


Elkészítése: 
1. Elõkészítjük a hozzávalókat

2. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat 1x1 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágjuk.

4. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. 

5. Hozzáadjuk a zöldségeket és együtt dinszteljük tovább. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsózzuk és lassú tûzön megfõzzük.

6. Mikor a hús meg a zöldségek félig megfõttek, hozzáadjuk a rizst és készre fõzzük.

7. A tejfölt elkavarjuk a tojássárgájával és beleszorítunk  3-4 evõkanál citromlevet.

8. A levest levesszük a tûzrõl és 5-6 merõkanállal felhígítjuk a  tejfölös keveréket, majd visszatöltjük a levesbe. Erre a hõkiegyenlítésre azért van szükség, hogy a tejfölös tojás ne menjen össze a forró levesben. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk az ételhez és ha szükséges még kevés citromlével savanyítjuk. Lefedjük és 15 percig pihenni hagyjuk. 


A recept megjelent a2014, februári Fõzõiskolában .




Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/03/ci...

sponsored links

Keres?s