citromos csirke

2011-05-18

sponsored links


Citromos csirke, Málna konyhájából és majonézes káposztasaláta, Kemencetûztõl.
A citromos csirke  : család létszámától függõen egész csirke, vagy csirkecombok. Besózom és beborsozom õket. A tûzálló tál aljára teszek pár szál friss kakukkfüvet ( vagy szárítottat) és egy egész citromot felkarikázva. Erre jön a befûszerezett csibehús, majd egy kevés vizet öntök alá, és lezárva ( fedõ v. alufólia) 180 fokon sütöm kb 1 óra hosszat. Közben 2-3 dkg vajat habosra keverek egy citrom lereszelt héjával és annak levével, 1 késhegynyi fûszerpaprikával ( lehet csípõs is, ha valaki szereti) rozmaring, petrezselyem és menta aprított keverékével. Ezzel lekenem a csibehúst, majd fedõ nélkül ropogósra sütöm. A sütõben hagyom kicsit kihûlni, mielõtt tálalom. A vele együtt sült citromkarikák fenségesek. :)
A majonézes káposztasalátához legyalulok egy kisebb fej friss káposztát, lesózom és...

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2011/05/citr...

sponsored links

Keres?s