Citromos-chilis sertés érmék

2017-08-19

sponsored links

Még tart a nyári hõség, így még mindig a gyorsan elkészíthetõ ételek jöhetnek inkább számításba. 
Ebédre ma sertés érmék készültek, ami pedig megbolondította, a chili, a citrom és egy kis chianti. 

Hozzávalók: 1/2 kg sertés lapocka, 2 citrom, 1 chili paprika, 1 újhagyma, kevés zsír, 2 ek tejföl, 1 dl chianti vörös bor, só, bors
A húsokat vastagabb szeletekre vágjuk, húsklopfolóval óvatosan lapítjuk. Tetszõleges fûszerekkel jól bedörzsöljük - én csak sót és borsot használtam hozzá. Egy serpenyõben felhevítjük a zsírt, és a húsok mindkét oldalát rövid ideig sütjük. Ezután adjuk hozzá a karikázott újhagymát, chili paprikát és 1 citromot. A másik citromnak csak a levét használjuk fel, ezzel locsoljuk meg a húsokat, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Nagyjából 35-40 perc alatt elkészül. Egy kis borral is megbolondíthatjuk. A serpenyõben lévõ húsokat félretesszük a visszamaradt szaftot pedig botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyõbe és egy kis tejföllel lazítjuk. 
Tálaláskor a mártást a húsokra öntjük, köretként sós burgonya készült, párolt zöldséggel.




Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2017/08/c...

sponsored links

Keres?s