Citromos bundában sült csirkemell

2011-05-02

sponsored links

Ami lehetne akár pulyka, de talán még mûködõképes volna karajjal is, ezt nem tudom..... A lényeg: nem én találtam fel a spanyolviaszt, ez Bereznay Tamás receptje egy NLK-ból, még akkor sütöttem, amikor a kókuszos csirkemell is készült.
Szeretek egyszerre több újdonságot kipróbálni, jó kóstolgatni...Ráadásul nagyobb családnál praktikus is, mert ha az egyik nem jön be valakinek, a másik biztosan. Egyik sem túl macerás étel, ellenben nagyon finom mindkettõ.
Az apropót pedig az adta, hogy beérett a "téli" termés a citromfán, ami ma már kint figyeli a napsugarakat. Kicsit megviselte ugyan a lakásban való telelés, de kezd életre kapni, szerintem a második szüret bõségesebb lesz, de így sem panaszkodhatunk!


Citromos bundában sült csirkemell

-8 szelet 10 dkg-os hús
-12 dkg vaj
-kevés olaj
-2 db citrom (lehetõleg kezeletlen)
-liszt
-tengeri só, fehér bors

A hússzeleteket kicsit kilapogattam, sóztam, borsoztam. A vaj felét megolvasztottam, ebbe kevertem a reszelt citromhéj nagy részét (tettem félre a tálaláshoz is) és a citromok levét. A hússzeleteket elõbb ebbe a citromos lébe mártottam, majd a lisztben is megforgattam.
A maradék vajat ugyanennyi olajjal felmelegítettem ...


Folytats a blogon ... zamatesillat.blogspot.com/2011/05/cit...

sponsored links

Keres?s