Citromos-bazsalikomos keksz

2014-05-16

sponsored links

Citromos-bazsalikomos keksz
Hekvanc blogján tetszett meg ez a citromos-bazsalikomos keksz. Minimális eltéréssel elkészítettem.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg zabpehely
1 teáskanál sütõpor
1 csipet só
10 dkg nádcukor + egy kevés a tetejére
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
25-30 bazsalikom levél
12 dkg vaj
A lisztbe belekevertem a sütõport, sót, cukrot, zabpelyhet, reszelt citromhéjat, apróra metélt bazsalikomlevelet. A hideg vajat sajtreszelõn belereszeltem és elmorzsoltam a liszttel. A citrom levét kikevertem egy törpetyúk tojásával és ezzel gyúrtam meg a tésztát. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam és kb. 4 centis pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütõpapírral bélelt tepsibe tettem a kekszeket (28 darab lett).  Szilikon ecsettel citromlevet kentem mindegyik tetejére és megszórtam barna nádcukorral. kétszáz fokra elõmelegített sütõben 15 percig kellett volna sütni, de az én sütõm másként mûködik. Én 220 fokra melegítettem elõ és 25 percig sütöttem alsó-felsõ lángon(jobb ízûek lesznek, ha kicsit megpirulnak). Hekvanc szerint az ízek hidegen érvényesülnek igazán. 
Biztosan így igaz, de nekünk langyosan is igen ízlett, felét mindjárt megettük.
Nagyon kellemes,  különleges íze lett a bazsalikomtól, mivel a nádcukor elég öregszemû és nem olvadt el a tésztában, ropogós lett a kekszek állaga. Elõnye még, hogy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthetõ.
Hekvancnak köszönöm a receptet!  Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Legközelebb dupla adag készül


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/05/citro...

sponsored links

Keres?s