Citromos avokádókrémes torta
sponsored links
A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók
- 6 dkg mandula
- 4 dkg szezámmag
- 2 db tojás
- 2 ek. eritrit
- 1 mk. szódabikarbóna
A magokat ledaráltam, a tojásokat felvertem, és minden hozzávalót alaposan összekevertem. 18 cm-es, sütõpapírral kibélelt tortaformában sütöttem 170 fokon 30 percig.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 db érett avokádó
- 2 db citrom (csalóka lehet, inkább kóstoljátok, mert mérettõl és lédússágtól is függ)
- 18-20 db (aszalt) datolya
- 2 ek. kókuszzsír
A datolyákat alaposan lemostam, majd feldarabolva alacsony lángon pároltam õket kb 1 dl vízzel, amíg magukba szívták a nedvességet. Botmixerrel jól összeturmixoltam az avokádókkal, a citrom levével és a kókuszzsírral. A krémet a kihûlt alapra kentem, a tetejét reszelt étcsokival szórtam meg (kb. 3-4 dkg volt).