Citromos, arany mazsolával töltött csirkecomb, padlizsános bulgurral

2012-01-24

sponsored links

 

Tami nagyon beteg volt múlt héten, így az egész hetet itthon töltöttem vele. Nem mondom, hogy kellemesen telt, de legalább fõznöm kellett. Nem mintha õ nagyon evett volna, de nem csak róla kellett gondoskodnom, mi sem halhattunk éhen. Néha, egy-egy jobb pillanatban még fotóztam is, így most nem kép nélkül vagyok kénytelen ezt a receptet posztolni. 

Az alapötletet Claudia Rhoden egyik receptje adta, amiben aszalt fügével készített csirke tagine-t. Az a változat is nagyon ízlett, így gondoltam arany mazsolával is hasonló ízélmény érhetõ el. Plusz lett hozzá egy finom meyer citromos mártás, amit Piszkének köszönhetek, ugyanis kaptam tõle pár darabot, sajnos én nem jutottam el a Sparig, ahol hozzá lehetett jutni. A meyer citrom zseniális. Citrom de mégis van benne egy kicsi narancsos, mandarinos. Isteni finom!

A köret a húshoz spontán alakult, de ezt is megtartom, nyári grillpartikon biztos gyakran szerepelni fog, mint saláta. Úgy történt, hogy volt itthon egy padlizsánom, amit már nagyon el kellett fogyasztani, eredetileg pedig bulgurt akartam készíteni...mindig van itthon aszalt paradicsomom... és szerencsére akadt egy kis szárított mentám is. Ez utóbbi csak végszükségre jó, mert a friss az igazi, de valamiféle mentás ízvilágot ez is adott a salátámnak. 

Hozzávalók 2 fõ részére:
  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 nagy marék arany mazsola
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 db meyer citrom leve (sima citrom is jó)
  • 1 evõkanál vaj
  • 100 gr bulgur ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s