Citrommázas sárgarépa süti
sponsored links
Hozzávalók egy 23X23 cm-es tepsihez:
A tésztához:
4 tojás
15 dkg barnacukor
2 dl olaj
20 dkg liszt
25 dkg apróra vágott vagy reszelt sárgarépa
1 csomag sütõpor
1 kk fahéj
1 kk õrölt gyömbér
1 csipet reszelt szerecsendió
10 dkg mazsola
10 dkg vágott, pirított dió (mandula, napraforgó mag, tökmag stb)
1 csipet só
A mázhoz:
15 dkg porcukor
1/2 citrom leve (+ ha még szükséges)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ha már világos színû és szinte megduplázta a térfogatát további keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat. Végezetül belekeverjük az összes többi hozzávalót.
Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük (30-35 perc).
Ha kihûlt ráöntjük és elegyengetjük a citromlével tejfölszerûre elkevert porcukrot.
A tésztához:
4 tojás
15 dkg barnacukor
2 dl olaj
20 dkg liszt
25 dkg apróra vágott vagy reszelt sárgarépa
1 csomag sütõpor
1 kk fahéj
1 kk õrölt gyömbér
1 csipet reszelt szerecsendió
10 dkg mazsola
10 dkg vágott, pirított dió (mandula, napraforgó mag, tökmag stb)
1 csipet só
A mázhoz:
15 dkg porcukor
1/2 citrom leve (+ ha még szükséges)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ha már világos színû és szinte megduplázta a térfogatát további keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat. Végezetül belekeverjük az összes többi hozzávalót.
Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük (30-35 perc).
Ha kihûlt ráöntjük és elegyengetjük a citromlével tejfölszerûre elkevert porcukrot.