CITROMMOUSSE - STAHL MAGAZIN KÜLÖNSZÁM

2014-05-25

sponsored links

Éppen hétvégére esett a házassági évfordulónk és bár nem tiltakoztam volna, de a romantikus, gyertyafényes vacsora most felejtõsnek tûnt. Mivel az idõ is kedvezett a grillezéshez, így az idei elsõ sütögetést egybekötöttük az ünnepléssel, egy finom rosé és persze Mimi társaságában. Mimi lelkesen segédkezett a konyhában, és végül pazar vacsorát sikerült összerántanunk, így hármunknak. Azért nem két perc alatt készültünk el, így desszertnek a tortánál egyszerûbbet, de a fagyinál egy fokkal összetettebb édességet gondoltam. Végül a Stahl magazin különszámából korábban kinézett citrommousse-t dobtam be, amit a balkonon csüngõ édes eprekkel szórtam meg. A citromkrém igazán üdítõ volt a grillhúsok után, és nem sokból tartott az elkészítése sem. A legújabb Stahl magazin különszámáról annyit, hogy az Martha Stewart Everyday Food magazinjával együttmûködve jelent meg sok-sok egyszerû, nyári receptet felsorakoztatva. A szuper gyors 30 perces ételek közt húsok, tészták, saláták és édességek is megtalálhatók, tökéletesek az elkövetkezendõ hónapokra... A magazint megtaláljátok az újságárusoknál vagy megrendelhetitek itt.


Citrommousse - Stahl magazin különszám


Hozzávalók:
5 evõkanál frissen facsart citromlé, átszûrve
60 ml hideg víz
2? teáskanál ízesítetlen zselatinpor
10 dkg cukor
1 csipet só
2? dl hideg tejszín
friss eper


Egy kisebb tálban összekeverjük a citrom levét 60 ml hideg vízzel. A felületét megszórjuk a zselatinnal, és 2 percig hagyjuk ülepedni és oldódni. Egy közepes méretû tálat jeges vízzel töltünk meg. Egy kis lábosban a zselatinos folyadékot a cukorral és a sóval elkeverjük, majd mérsékelt lángon kevergetve addig fõzzük, amíg a zselatin és a cukor elolvad, kb. 4 perc alatt. Aztán áttöltjük egy kisebb edénybe, és a jeges vízbe állítjuk. Nagyjából 1 percig kevergetjük, amíg szoba-hõmérsékletûre vissza nem hûl.

Egy nagyméretû keverõtálban habverõvel addig verjük a tejszínt, amíg lágy habbá nem válik. Ekkor beleöntjük a zselatinos folyadékot, és habverõvel addig dolgozzuk tovább, amíg újra lágy habbá verõdik, majd hûtõbe tesszük dermedni kb. 10 percre. Eperrel a tetején tálaljuk.


Citrommousse - Stahl magazin különszám


Citrommousse - Stahl magazin különszám


Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s