Citromlikõr
sponsored links
Az elmúlt években kipróbáltam néhány citromlikõr (limoncello) receptet, mindegyik jól sikerült, így valamilyen formában mindig visszatérõ elem az ünnepi választékban. Az idei likõr az egy kicsit ebbõl, egy kicsit abból elv szerint készült és húúú, de jól tettem, hogy felírtam, hogy mik voltak a kicsi ezek és kicsi azok, mert az eddigi legjobb citromlikõr kerekedett végül belõle! :)
Az elkészítése roppant egyszerû, bár az érésidõ miatt némileg idõigényes. Egy üvegbe tettem a citromhéjat (vékonyan hámozva, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta), a karikákra vágott citromot (a citromon maradt fehér részt lehámoztam, éppen csak a hártyák tartották egyben a gerezdeket), a felhasított vaníliarudat és a kisebb darabokra tördelt fahéjrudat. Az egészet felöntöttem a vodkával és hûtõszekrényben hagytam érni nagyjából ...