Citromleves habgaluskával

2014-03-09

sponsored links

Citromleves habgaluskával





Igazi frissítõ leves a savanykás citrom ízével negyed óra alatt!

Nem vagyok levesrajongó, de a gyümölcslevesek jöhetnek bármikor, mindig hidegen és nem túl sûrûn. Ez a leves pont megfelel a kritériumoknak. :)



Hozzávalók:

2 citrom

fél tk fahéj

3 tojás

1 l víz

1 csipet só

5 dkg cukor

 

Elkészítés:

A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.

A vízzel, sóval és fahéjjal felforraljuk.

A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, majd kanalanként gyorsan keverve a forró levesbõl adagolunk hozza. Ezután szintén gyors keverés közben visszaöntjük a leveshez.

A kemény habbá vert tojásfehérjékbõl evõkanállal galuskákat szaggatunk, melyeket a levesben 1-2 percig fõzünk.



Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!



Forrás: http://receptneked.hu/levesek/citromleves-habgaluskaval/


Hasonló bejegyzések:




almadio1
Alma-kiwileves pirított dióval


photo-12
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával


20110609-004
Egyszerû csokis süti ? dióval vagy sós mogyoróval


20110212-012
Sütõben sült fánk ? vol. 2. ? nutellával töltve


csm3
Csirkemell olaszosan ? paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/03/09/citr...

sponsored links

Keres?s