Citromleves habgaluskával
sponsored links
Igazi frissítõ leves a savanykás citrom ízével negyed óra alatt!
Nem vagyok levesrajongó, de a gyümölcslevesek jöhetnek bármikor, mindig hidegen és nem túl sûrûn. Ez a leves pont megfelel a kritériumoknak.
Hozzávalók:
2 citrom
fél tk fahéj
3 tojás
1 l víz
1 csipet só
5 dkg cukor
Elkészítés:
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
A vízzel, sóval és fahéjjal felforraljuk.
A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, majd kanalanként gyorsan keverve a forró levesbõl adagolunk hozza. Ezután szintén gyors keverés közben visszaöntjük a leveshez.
A kemény habbá vert tojásfehérjékbõl evõkanállal galuskákat szaggatunk, melyeket a levesben 1-2 percig fõzünk.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!
Forrás: http://receptneked.hu/levesek/citromleves-habgaluskaval/
Hasonló bejegyzések:
Alma-kiwileves pirított dióval
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával
Egyszerû csokis süti ? dióval vagy sós mogyoróval
Sütõben sült fánk ? vol. 2. ? nutellával töltve
Csirkemell olaszosan ? paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal