Citromlekvár kandírozott narancshéjjal

2014-03-19

sponsored links

Hmmm, máris imádom. A limoncellóhoz levetkõztetett citromok felhasználásával jött létre ez a lekvár, amit mindenképpen héjakkal akartam gazdagítani, mert szeretem, ha valami ropog is a fogam alatt, miközben fogyasztom, ám a citromok már csupaszok voltak, kénytelen voltam egy narancshoz fordulni. Megadta magát, így ruházata a lekvárban végezte. 
És milyen jól tette. Hmm....
Nos, nézzük, hogyan is állt össze a kép:

Hozzávalók:
4 citrom kifacsart leve (kb 220 g)
150 g cukor (a citromle sulyanak 3/4-e)
1 narancs krumplihámozóval levágott héja leheletvékonyra vágva
10 g cukor
1 kávéspohár víz

A narancshéjat egy serpenyõbe mérjük, felöntjük a vízzel és a 10 g cukorral, és addig karamellizáljuk, míg a vize el nem fõ.



A citromlevet és a cukrot egy lábasba tesszük fõzni, hozzááadjuk a kandírozott narancshéjat és 10 perc alatt készre fõzzük. Nem kell sokáig fõzni, elvégre nincs benne hozzááadott víz, felrottyantjuk, kicsit fõzzük, és kész is!



Nagyon izgalmas ízvilág. Savanykás, ugyanakkor édes. Mivel nem készült ipari mennyiség, és ez a kevés nagyon hamar el is fog fogyni, nem került dunsztba és sütõbe sem, egyszerûen üvegbe töltöttem, és várom a holnap reggelit, hogy ehessem!

Ui: megkóstoltuk, nagyon savanykás, ezért módosítottam a receptben szereplõ cukor mennyiségét: a citromlé 3/4 része kell legyen a cukor, hacsak valaki nem szereti úgy, mint én! 



Sok sikert hozzá!




Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/03/citr...

sponsored links

Keres?s