Citromkrémes sütemény

2014-04-19

sponsored links



















A krém alapjához Citromhab citromkrémjét vettem alapul, de kicsit változtattam a mennyiségeken, hogy sûrûbb legyen, mert féltem, hogy "ikrás" marad majd a krém, ha összekeverem a margarínnal.

Hozzávalók: - 2 rúdhoz:

A tésztalapokhoz: (2x)
4 tojás
4 evõkanál porcukor
4 evõkanál rétesliszt.

Krém:
3 tojás sárgája
80 ml citromlé
fél citrom reszelt héja
12 dkg porcuor
4 teáskanál kukoricakeményítõ
5 dkg vaj

+ 25 dkg margarín (HERA)

- fehér csokimáz.

A tésztalapokhoz a fehérjéket a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájákat, végül beleforgatjuk a lisztet. Sütõpapíros tepsibe simítjuk, 200 fokon megsütjük. Ugyanígy még egy tésztalapot sütünk. Ha kihûlt, lehúzzuk róla a papírt, szélét egyenesre vágjuk, majd 4 "csíkra" felvágjuk (nekem 6,5 cm szélesek lettek).

A krémhez a sárgájákat, citromhéjat, citromlevet, cukrot és keményítõt lassú tûzön állandó keverés mellett besûrítjük. Hagyjuk kihûlni. (Én elõzõ nap készítettem el.) Utána a margarínt habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihûlt citromkrémet, mindig aaposan elkeverjük, nehogy ikrás maradjon. Ha kell, végül még porcukorral utánaízesítjük ----->> én még 3 evõkanál porcukrot kevertem hozzá.

A krémet 8 felé osztjuk.
Az egyik tésztacsíkot megkenjük a krém 1/8-ával, rá jön a másik tésztacsík, újra 1/8 krém,... így rakunk egymásra 4 tésztacsíkot, majd kívülrõl is bevonjuk a rudat (oldalait és a tetejét is).
Ugyanígy összerakjuk a másik rudat is.
Végül fehér csokimázzal bevonjuk, kevés étcsokival bespricceljük.

Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2014/04/citro...

sponsored links

Keres?s