Citromhab spárgás-tejszínes tésztája
sponsored links
Megvallom, nem vagyok nagy spárga szakértõ, mostanában kezdek kacsingatni eme zöldség felé. Ezért is választottam Citromhab könnyû és gyors receptjét elsõ körben.
Tapasztalataim: érdemes minél vékonyabb zöld spárgát választani, kevésbé lesz fás, kemény. A vastagabb végét kell levágni a spárgának -a következõnél csak a vékony, felfelé esõ részét fogom felhasználni. A forró vízben szerintem 1-2 percnél is tovább kellett volna párolnom. Valószínûleg spárgája válogatja. Így a tejszínes szószban hagytam még egy kicsit párolódni. Nekem blansírozás nélkül is ropogós maradt a zöldség. A fokhagymapor helyett egy fej fokhagymát nyomtam a tejszínes szószba, melybõl ne sajnáljuk a sót és a borsot! És persze legvégül érdemes egy jobb fajta, erõsebb ízû sajtra beruházunk, melyet pikantériaként a tetejére reszelgetünk. Persze trappistával is megfelelt épp. Nálunk pennével készült. Azonnal két tányérral fogyott mindenkinél, könnyû étel.
A receptet és hozzávalóit ITT TALÁLJÁTOK!
Tudtad?
Míg a fehér spárgát mindig pucolnunk kell, a zölddel könnyebb a dolgunk: ezt általában elég csak megmosni, fás végét letörni (nem vágni!), és már készíthetjük is. A fehér spárga hámozását a spárgasíp alatt kb. 2 cm-rel kezdjük, és ami nagyon fontos, hogy lefelé húzzuk a külsõ rétegeket.
Forrás: Nosalty.hu