Citromfüves vaníliás szamóca ? rebarbara szirup
sponsored links
Haldokolt a hûtõben néhány szál rebarbara. Szamócát meg épp ma vettem a piacon, mézédeset, sokat. Sütit nem volt kedvem sütni, kezdi elérni a napi átlaghõmérséklet az ingerküszöbömet, melegben nem gyújtom be a sütõt? Naja, hogy nekem semmi sem jó. Ha esik, az a baj, ha meleg van, akkor meg az a baj?
Pár éve cserépben volt egy kevés citromfüvünk az erkélyen. Azóta nem kell cserepeznem, a fal tövében minden évben annyi citromfû nõ, hogy simán nagykert nyithatnék. Szívós egy cucc, elpusztíthatatlan. Szerencsére. Csináltam egy szamócás rebarbarás szirupot próbaképpen. Bejött. Szörpnek is beillik, de egy jó kis piskóta jellegû kevert sütit is átitathatunk vele, kellemesen savanykás íze lesz tõle. A színe, na az meg odavág.
Elõkészítés: 5 perc
Fõzési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók:
2 csésze rebarbara (6 ? 8 szál)
2 csésze szamóca
1 csésze nyírfacukor
1 csésze víz
1 marék citromfûlevél
1 vanília rúd (magok nélkül)
A citromfû leveleit, a rebarbarát és a szamócát megmostam. A rebarbarát és a szamócát felkockáztam. Egy vastag aljú lábasba tettem mindent a vanília rúddal együtt, hozzáadtam a cukrot és a vizet is. Felforraltam, majd mérsékeltem a lángot és bõ 20 percig hagytam gyöngyözve fõni addig, amíg a rebarbara és a szamóca megpuhult, a leve pedig szépen besûrûsödött.
Egy szûrõbe steril gézt tettem, amit egy tûzálló tálra ültettem. A lábasból mindent beleöntöttem, és alaposan átpasszíroztam. A végén a gézt összehajtottam és még egyszer alaposan átnyomkodtam egy fakanál segítségével.
Csatos üvegbe öntöttem a szirupot, lezártam és hûtõbe tettem. Friss szódával, kevés friss citromfûvel, vagy mentával isteni itóka. De sütire is csurgathatjuk vagy pezsgõhöz is adhatjuk.
Ez pedig itt a facebook oldalam.
forrás: The Kitchn
Póréhagymás köles kakukkfüves pirított gombával
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Francia epres lepény. Vagyis szamóca, tehát francia szamócás lepény?
Szamócalekvár
Pár éve cserépben volt egy kevés citromfüvünk az erkélyen. Azóta nem kell cserepeznem, a fal tövében minden évben annyi citromfû nõ, hogy simán nagykert nyithatnék. Szívós egy cucc, elpusztíthatatlan. Szerencsére. Csináltam egy szamócás rebarbarás szirupot próbaképpen. Bejött. Szörpnek is beillik, de egy jó kis piskóta jellegû kevert sütit is átitathatunk vele, kellemesen savanykás íze lesz tõle. A színe, na az meg odavág.
Elõkészítés: 5 perc
Fõzési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók:
2 csésze rebarbara (6 ? 8 szál)
2 csésze szamóca
1 csésze nyírfacukor
1 csésze víz
1 marék citromfûlevél
1 vanília rúd (magok nélkül)
A citromfû leveleit, a rebarbarát és a szamócát megmostam. A rebarbarát és a szamócát felkockáztam. Egy vastag aljú lábasba tettem mindent a vanília rúddal együtt, hozzáadtam a cukrot és a vizet is. Felforraltam, majd mérsékeltem a lángot és bõ 20 percig hagytam gyöngyözve fõni addig, amíg a rebarbara és a szamóca megpuhult, a leve pedig szépen besûrûsödött.
Egy szûrõbe steril gézt tettem, amit egy tûzálló tálra ültettem. A lábasból mindent beleöntöttem, és alaposan átpasszíroztam. A végén a gézt összehajtottam és még egyszer alaposan átnyomkodtam egy fakanál segítségével.
Csatos üvegbe öntöttem a szirupot, lezártam és hûtõbe tettem. Friss szódával, kevés friss citromfûvel, vagy mentával isteni itóka. De sütire is csurgathatjuk vagy pezsgõhöz is adhatjuk.
Ez pedig itt a facebook oldalam.
forrás: The Kitchn
Innen is szemezgethettek
Póréhagymás köles kakukkfüves pirított gombával
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Francia epres lepény. Vagyis szamóca, tehát francia szamócás lepény?
Szamócalekvár