Citromfüves sütemény
sponsored links
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj, 1-1 teáskanál sütõpor és reszelt citromhéj, csipetnyi só. A krémhez: 10 dkg tehéntúró, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejszin, 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 2 ágacska citromfû.
Elkészítése: A piskótát a hagymányos módon készítjük el: a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, amivel keménnyé verjük, ezután következnek a tojások sárgái, a sütõporos liszt, végül pedig az olaj és a citromhéj. Sütõpapirral ellátott nagy tepsibe öntjük a tésztát, tetejét elsimítjuk és elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük, kivéve és óvatosan kiborítva a tepsibõl, hagyjuk kihûlni. Ezidõ alatt elkészítjük a krémet: a tojásból, 3 evõkanál cukorból, a lisztbõl a tejjel egy ...