Citromfüves - sajtos kenyérfalatkák
sponsored links
Ugyan még mindig meleg van, hál istennek kissé csökkent a hét közepi kánikulához képest. (Akkor aggódtam is, képtelen voltam koncentrálni a tételekre: ültem az elsötétített szobában, ventillátor maxon, egyik kezemben valamilyen legyezõalkalmatosság, másikban a tanulnivaló. Mi lesz így az érettségin! - gondoltam. Ha tudtam volna, hogy mennyire nem számít...)
Szóval napsütés, szellõ, a legideálisabb egy kertipartihoz. Mi is valami olyasmit tartottunk: anya családjával utóballagás-érettségiünneplõ bulit. (Ami minden tekintetben szuperül sikerült, jól számoltál anya ?.)
Tekintve, hogy 13 fõre azért tisztes mennyiségû étel kell (jó, olyan is volt, hogy 30 embert kellett ellátni), mindenki készült valamilyen aprósággal is elõre.
Én aprósütemény fronton lettem beszervezve: készültek diós kiflik (apa barátnõje anyukája alapján), és ezek a "pogácsák"/ sörkorcsolyák, vagy ki hogy szereti hívni. (Én az utóbbit ki nem állhatom, nekem olyan közönségesen hangzik.)
A receptet Gyémántkonyhánál találtam, õ pedig Rachel Allen könyvében: ott szódabikarbónás pogácsa néven fut. Nos, az én fejemben ennek semmi köze a pogácsához, sokkal inkább hajaz egy grissinire (csak persze élesztõ nélkül). Hiszen mi is az pontosan? Egy egyszerû kenyértésztából sodort rudacska, opcionálisan megszórva ezzel-azzal. De mivel ...