Citromfüves bodzás nyers szamócaleves
sponsored links
Az volt a tervem reggel, hogy ma idõben hazahúzom a gyereklányt a grundról. Ment is minden, ahogyan anyuka elképzelte, egészen addig, amíg elõ nem került egy doboz kréta. A csajok meg vinnyogva rendeztek arcfestõ versenyt. Az egyetlen még jelenlévõ kisfiú inkább csendesen hátrébb húzódott, de az arca mindent elárult.
Na szóval, a végén a megszokottnál is jóval késõbb sikerült hazacuccolnunk. A boltba már nem volt cérnám bemenni, tovább tartott volna lemálházni a bejáratnál, mint bármit is megvenni. Gyümölcs volt itthon, az mindig van, az erkélyen burjánzik a citromfû, a kamra meg tele van bodzaszörppel. Kint meleg volt, a hideg, nyers gyümölcsleves pont jól esett. Rozi meg közölte, hogy ilyet mindennap csinálhatok neki, de csak ha mandulát is mindig kap hozzá. Rozi arca egyébként kb. olyan színû volt a smink kurzus után, mint a levesé.
Sûrû, krémes, a látszat ellenére nagyon laktató gyümölcsleves, de ha így kevésnek tûnik, mondjuk túrógolyókkal/gombócokkal nehezíthetõ.
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók (2 ? 3 fõre):
10 ? 12 szem nagyobb szamóca
2 vilmoskörte
2 ek. mascarpone
1 kis doboz natúr joghurt (15 dkg)
1 dl bodzaszörp
fél citrom leve (elhagyható)
5 citromfûlevél
méz ízlés szerint
1 mk. frissen reszelt szerecsendió
csipet só
1 ? 1,5 dl tej, ha túl sûrû
1 marék szeletelt mandula
A mandulát száraz serpenyõben pár perc alatt világos aranybarnára pirítottam és hagytam kihûlni. Érdemes figyelni, mert nagyon könnyen megéghet. Amikor már kap egy kis színt, zárjuk el a tüzet a serpenyõ alatt.
A körtét meghámoztam, a szamócát alaposan megmostam, kicsumáztam és félbevágtam. Egy magas falú lábasba tettem a gyümölcsöket az összes hozzávalóval együtt, a tej kivételével. Botmixerrel alaposan összeturmixoltam. Túl sûrû volt, így hozzáöntöttem a tejet és még egyszer alaposan átturmixoltam. Az alapos turmixolástól a szamóca magjai teljesen eltûntek.
A pirított mandulával ettük.
Ez pedig itt a facebook oldalam.
Citromfüves vaníliás szamóca ? rebarbara szirup
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Francia epres lepény. Vagyis szamóca, tehát francia szamócás lepény?
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Na szóval, a végén a megszokottnál is jóval késõbb sikerült hazacuccolnunk. A boltba már nem volt cérnám bemenni, tovább tartott volna lemálházni a bejáratnál, mint bármit is megvenni. Gyümölcs volt itthon, az mindig van, az erkélyen burjánzik a citromfû, a kamra meg tele van bodzaszörppel. Kint meleg volt, a hideg, nyers gyümölcsleves pont jól esett. Rozi meg közölte, hogy ilyet mindennap csinálhatok neki, de csak ha mandulát is mindig kap hozzá. Rozi arca egyébként kb. olyan színû volt a smink kurzus után, mint a levesé.
Sûrû, krémes, a látszat ellenére nagyon laktató gyümölcsleves, de ha így kevésnek tûnik, mondjuk túrógolyókkal/gombócokkal nehezíthetõ.
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók (2 ? 3 fõre):
10 ? 12 szem nagyobb szamóca
2 vilmoskörte
2 ek. mascarpone
1 kis doboz natúr joghurt (15 dkg)
1 dl bodzaszörp
fél citrom leve (elhagyható)
5 citromfûlevél
méz ízlés szerint
1 mk. frissen reszelt szerecsendió
csipet só
1 ? 1,5 dl tej, ha túl sûrû
1 marék szeletelt mandula
A mandulát száraz serpenyõben pár perc alatt világos aranybarnára pirítottam és hagytam kihûlni. Érdemes figyelni, mert nagyon könnyen megéghet. Amikor már kap egy kis színt, zárjuk el a tüzet a serpenyõ alatt.
A körtét meghámoztam, a szamócát alaposan megmostam, kicsumáztam és félbevágtam. Egy magas falú lábasba tettem a gyümölcsöket az összes hozzávalóval együtt, a tej kivételével. Botmixerrel alaposan összeturmixoltam. Túl sûrû volt, így hozzáöntöttem a tejet és még egyszer alaposan átturmixoltam. Az alapos turmixolástól a szamóca magjai teljesen eltûntek.
A pirított mandulával ettük.
Ez pedig itt a facebook oldalam.
Innen is szemezgethettek
Citromfüves vaníliás szamóca ? rebarbara szirup
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Francia epres lepény. Vagyis szamóca, tehát francia szamócás lepény?
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal