Citromfûszörp és mentaszörp
sponsored links
Az elmúlt pár napban õrült iramban kezdtem menteni a menthetõt. Amikor bejön a hideg, olyankor a fûszernövények - ugyan nem egyforma gyorsasággal -, de elkezdenek sárgulni, potyogni, tönkremenni. És nekem még mindig gyönyörû, buja volt a citromfû és a menta is, sajnáltam volna, ha tönkremegy, ezért Tücsökbogár receptjei alapján szörpöt gyártottam belõlük. Nem sokat, úgy össz-vissz 8-9 litert;))
Úgy gondoltam, jobb, ha egyszerre túlteszem magamat rajta, nem is csalódtam, mert egy edényben (egymás után: elõször a citromfüvest, utána a mentást) megfõztem, egy tölcsért és fakanalat használtam, és egy takarítást kellett utána csinálni...
(Mondjuk, volt és van is még fûszer, néhány fotó is a tartósításokról, úgyhogy várható még ez-az tõlem a következõ napokban, felrakom sorban, ahogy az idõm engedi.)
Mi is kell a szörpökhöz?
Citromfûszörp (kb. 3 literhez, én ezt kapásból dupláztam)
2 jó nagy marék citromfû
2 citrom
2 liter víz ...