citromfûszörp step-by-step
sponsored links
már sok kérés érkezett hogy csináljak egy lépésrõl-lépésre posztot is, úgyhogy itt van a citromfûszörppel:
Veszünk egy hatalmas csokor citromfüvet, és beletesszük egy lábasba, és felöntjük vízzel. Tényleg érdemes telepakolni a lábast, és akkor mehet csurig a víz. Betesszük a hûtõbe egy napra.
Másnap elõkészítjük az üvegeket:Az üvegeket vásárolom, úgyhogy ezek biztosan csíramentesek (nem penészedett még meg benne semmi)
de ezeket is elmosatom a mosogatógéppel mindig:
...bár érdemes megnézni a mosogatógép után is a szûkszájú palackokat, hiszen azokat nem tudja olyan jól kiöblíteni, és esetleg maradhat benne mosogatószermaradék:
Ezt forró vízzel kiöblítem.
A tetõk is boltiak:
Ha nem új üvegeket használsz, akkor mindenképp mosogatás után sterilizálni kell: (fõleg ha megpenészedett benne valami!!)Nagy lábas aljára tenni kell egy nem rozsdásodó rácsot, arra beállítjuk az üvegeket, feltöltjük annyi vízzel hogy legalább öt centire ellepje és felforraljuk, és forraljuk legalább 20 percig. Ennyi a minimum idõ, ami alatt elpusztulnak a bacik/gombák. A vízbe érdemes egy kanál ecetet is tenni hogy ne vízkövesedjenek.
Ugyanezt a sterilizálást a sütõben is el lehet végezni, mosogatás után a tepsibe vizet teszel, beleállítod az üvegeket és ...