Citromfûszörp házilag
sponsored links
Korábban Anyukámtól kaptam pár tõ citromfüvet, amiket a fûszernövény kertben ültettem el és csodás zöld lombozattal ajándékoztak meg. A menta mintájára szörpöt készítettem belõle. Igaz, nem olyan intenzív a fû íze, mint a mentáé, de így is kellemes hûsítõ italként szolgál a napok óta tartó hõségben.
Hozzávalók 1,5 l szörphöz:
*2 nagy marék friss citromfûlevél
*38 dkg cukor
*2 kisebb citrom
A cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfõzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk fõni.
Kihûtjük.
Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk.
A citromokat és a citromfûlevelet alaposan megmossuk.
A leveleket az üvegbe tépkedjük, a citromot negyed karikára vágjuk, és szintén bele helyezzük.
Beletöltjük a cukros szirupot, majd felöntjük vízzel. Lezárva 1 napot a hûtõben hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap a citromdarabokból jól kinyomkodjuk a levet, a szörpöt leszûrjük.
Hól behûtve, tetszõlegesen hígítva fogyasztjuk. Hûtõben tároljuk.