CITROMFAGYI

2012-05-21

sponsored links





Hétvégén nagyon kellemes meleg volt az idõ, jó alkalom volt a kerti, társaságos grillezéshez. Mivel a fõétel igen tartalmas volt és sok-húsos, ezért arra gondoltam, hogy egy könnyed desszerttel lehetne lezárni az ízek kavalkádját. / Az ételekrõl késõbb.../ Mi is lehetett volna ennél jobb és finomabb, mint egy frissítõ Citrom fagylalt. Valóban jól esett a teli hasnak a selymes-savanykás ízhatás... Fagyi géppel nagyon egyszerû elkészíteni, de ha nincs ilyen masinánk, akkor a mélyhûtõ is tökéletesen megoldja ezt a feladatot, néhányszori kevergetéssel. A citromok héját pedig nem dobtam ki, hanem kikapargattam a belsejét és máris ezek lehettek a kelyhecskék a fagylalthoz. Nagyon mutatós volt, a gyerekek örültek neki a legjobban. Mikor kikanalazták belõle a fagyit, rögtön jöttek egy-egy újabb adag gombócért...

Hozzávalók: 2 csésze tej, 1 csésze cukor, 4 csésze tejszín, 1 csésze frissen csavart és leszûrt citromlé / kb. 4 db nagyobb citrom /, 2 evõkanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s