Citrom és tojásszószos apróhús
sponsored links
Nem hagytam abba a könyvprojektet, csak kicsit sûrûbb volt az utóbbi idõben a program. Ennek ellenére szeretném folytatni a projektet. Az alábbi recept ismét egy különleges kompozíció, ebben a formában még nem ettem borjúhúst.
Különleges ételek, egy különleges nõtõl… Báró Bornemissza Szilvássyné Karola gyûjteményébõl .
“Szenvedélyesen tudott gyûlölni és ugyanolyan szenvedéllyel tudott jó lenni. Szerette az életet, mindig érdekesnek, izgalmasnak, még a nehezebb pillanataiban is szépnek tartotta.”
Citrom és tojásszószos apróhús
Hozzávalók: 50 dkg borjúhús, 2-3 dl húsalaplé, 2 tojás, fél citrom, só, bors, 1,5 dl fehér bor, olaj.
Elkészítése: A húst kockára vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Forró olajban rózsaszínûre dinszteljük, hozzáöntjük a bort és a húslevest, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Ha szükséges forró vízzel pótoljuk a levét. Jó szaftos kell legyen. Amikor a hús megpuhult, a tojásokat a citromlével jól felverjük és gyors kavarás közben a húshoz adjuk.