Citrom szuflé gyömbéres cukorban

2014-02-27

sponsored links

Nagyon oda vagyok a citromért, szerintem minden alapanyag elõtt viszi a pálmát nálam. Most egy légiesen könnyû citromszuflét készítettem gyömbér-kókuszvirág cukor kéregben. Az Emile Henry szufléformákat Rolandtól kaptam, köszönöm szépen még egyszer. Úgy gondolom, gyakran fogom használni.

Hozzávalók 4 formához:
1 kanál olvasztott vaj
3 kanál gyömbér ízû kókuszvirág cukor
(vagy 1 kiskanál gyömbérpor és 3 kanál  barna cukor)
2 db kezeletlen héjú citrom
4-5 kanál cukor
2 tojás sárgája
4 tojás fehérje
2 dl tejszín
3 kanál étkezési keményítõ
1 kanál liszt


Kikenjük az olvasztott vajjal a szufléformákat és megszórjuk a gyömbéres cukorral. A formákat ügyesen körbeforgatjuk, hogy a cukor mindenütt befedje a vajat, a fölösleget meg áttöltjük a következõ formába. Ha kész vagyunk a formák elõkészítésével, hideg helyre tesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a citromok levével és reszelt héjával, a keményítõvel, a liszttel és felöntjük a felforralt tejszínnel. Kevergetve kis lángon besûrítjük, majd langyosra hûtjük.  Vastag, pudingszerû masszát kapunk.
A tojásfehérjéket keményre verjük, majd lazán beleforgatjuk a citromos tojásmasszába és megtöltjük vele a formákat. Egy tepsibe törlõkendõt terítünk, beleállítjuk a formákat és felöntjük forró vízzel. Vigyázzunk, a víz a formák 3/4.ig érjen. 180 C fokon 15 percet sütjük, ez idõ alatt ne nyitogassuk a sütõ ajtaját, mert összeesik a remekmûvünk. Akkor finom, ha a szépen megemelkedik, a külseje ropogósan rózsaszín, a belseje meg krémesen folyós.




Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2014/02/citrom-s...

sponsored links

Keres?s