Ciprusi csirke....hmmmm!
sponsored links
Egyik este Geri elment otthonról, úgyhogy maratoni TV Paprika nézést folytattam, van amikor rettenetes uncsi mûsorok vannak, de aznap este egész jó volt a felhozatal. Jamie Oliver 30 perces receptjeit különösen szeretem, mert a csávó úgy beszél a friss bazsalikomról, mint egy gyönyörû nõrõl, és mindent olyan lehelletkönnyûen csinál, hogy a legpancserebbek is elhiszik, hogy képesek rá. Szóval tõle nyúltam ezt a ciprusi csirke receptet (õ így hívta), és végre életemben elõször nem filézetten vettem meg a csirkemellett (amit bevallom õszintén kissé már unok), hanem bõrösen, csontosan, egészben - persze a csontot a hentesbácsival azért kivágattam, hogy mégse én szenvedjek fél óráig ezen a projekten. A csontot is hazavittem, és fõztem belõle egy jó kis alaplét, aminek a felét csicsóka krémleveshez már fel is használtam, a másik fele még várja, hogy valami tuti kis rizottóba kerüljön. Jamie köretére már nem emlékeztem, úgyhogy kitaláltam sajátot, répás-balzsamecetes bulgurt. Nagyon betalált mellé.
Ciprusi csirke (hozzávalók - 2 fõre):
A csirkéhez:
2 egész csirkemell, bõrével együtt, kicsontozva
200 g feta sajt
8-10 db szárított paradicsom (üvegben eltett, olajos)
8-10 friss bazsalikomlevél
fél csokor petrezselyem
1 citrom lereszelt héja ...