Cinó zöldséges raguja
sponsored links
Vasárnap meglátogattam a barátnõmet a birtokán és õ megkínált engem a csibehúsos zöldséges ragujával, ami nagyon ízlett. Mivel mi hét közben egyáltalán nem eszünk húst, a csibemellet kiváltottam gombával, de aki eredetiben szeretné megkóstolni, annak mondom, hogy a húst elõtte be kell pácolni egy órára és külön kisütni.
Hozzávalók 6 fõ részére: 2 doboz barna csiperke gomba, 4 nagy fej hagyma, 6 db közepes sárgarépa, 1 TV paprika, 4-5 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfû, fûszerpaprika, 200 ml görög joghurt, 1 ek zabliszt, petrezselyemzöldje, 2 bögre bulgur.
Elkészítése: Elõször a bulgurt tettem oda kétszeres mennyiségû sós olajos vízbe, majd amikor felforrt elzártam a lángot és hagytam megduzzadni a szemeket. Eközben elkészítettem a ragut. A gombákat megmostam, majd negyedeltem és forró olívaolajon megpirítottam õket. Enyhén sóztam borsoztam, félretettem. A hagymákat felkockáztam, a sárgarépát felkarikáztam, a fokhagymát, paprikát, paradicsomot apróra felkockáztam, a petrezselyemlevelet is felaprítottam. A hagymát elkezdtem pirítani olívaolajon, majd hozzátettem késõbb a paprikát, paradicsomot és fokhagymát is. Miután ezek is kicsit megpuhultak, hozzáadtam a sárgarépákat is, azzal is pároltam egy rövid ideig. Ezt követõen egy kevés vízzel felöntöttem és fûszereztem ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfûvel és fûszerpaprikával. Amikor a sárgarépa karikák megpuhultak, hozzáadtam az elõre megpirított gombákat is, majd a joghurtot elkevertem a zabpehelyliszttel. Kevés levet kimertem az edénybõl, hõkiegyenlítés miatt, majd visszaöntöttem a joghurtos keveréket, amitõl picit besûrûsödött és szép selymes állagot kapott a ragu. Tálalásnál megszórtam a petrezselyemzölddel.
Hozzávalók 6 fõ részére: 2 doboz barna csiperke gomba, 4 nagy fej hagyma, 6 db közepes sárgarépa, 1 TV paprika, 4-5 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfû, fûszerpaprika, 200 ml görög joghurt, 1 ek zabliszt, petrezselyemzöldje, 2 bögre bulgur.
Elkészítése: Elõször a bulgurt tettem oda kétszeres mennyiségû sós olajos vízbe, majd amikor felforrt elzártam a lángot és hagytam megduzzadni a szemeket. Eközben elkészítettem a ragut. A gombákat megmostam, majd negyedeltem és forró olívaolajon megpirítottam õket. Enyhén sóztam borsoztam, félretettem. A hagymákat felkockáztam, a sárgarépát felkarikáztam, a fokhagymát, paprikát, paradicsomot apróra felkockáztam, a petrezselyemlevelet is felaprítottam. A hagymát elkezdtem pirítani olívaolajon, majd hozzátettem késõbb a paprikát, paradicsomot és fokhagymát is. Miután ezek is kicsit megpuhultak, hozzáadtam a sárgarépákat is, azzal is pároltam egy rövid ideig. Ezt követõen egy kevés vízzel felöntöttem és fûszereztem ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfûvel és fûszerpaprikával. Amikor a sárgarépa karikák megpuhultak, hozzáadtam az elõre megpirított gombákat is, majd a joghurtot elkevertem a zabpehelyliszttel. Kevés levet kimertem az edénybõl, hõkiegyenlítés miatt, majd visszaöntöttem a joghurtos keveréket, amitõl picit besûrûsödött és szép selymes állagot kapott a ragu. Tálalásnál megszórtam a petrezselyemzölddel.