Cinque Terre gasztrotúra I. - Focaccia&Farinata
sponsored links
Fogadjátok sok szeretettel a csodás észak-olasz Cinque Terre vidéken tett gasztrotúránk elsõ videóját. Az argentín származású (Argentínába kivándorolt olasz szülõk) Alberto pékségében indult a kétnapos gasztrotúránk elsõ állomása. Alberto specialitása elsõsorban a focaccia - a faluban õ az egyetlen, aki maga süti. A helyi focaccia (focaccia genovese) jellegzetessége, hogy lyukacsos, a mélyedéseket pedig olívaolajjal és sós vízzel töltik meg, amelyet a tészta belseje kissé magába szív. Kívül ropogós, belül puha és ízes, a legjobb focaccia, amelyet eddig kóstoltam.
Engem személy szerint legjobban a másik specialitás, a farinata izgatott leginkább. Ez az csicseriborsólisztbõl készülõ palacsinta mindössze négy alapanyagból áll: csicseriborsóliszt, víz, olívaolaj, só. Néha friss rozmaringgal fûszerezik, és van ahol a kész farinatara "feltéteket" tesznek, pl. pesztót, vagy krémes stracchino sajtot. Egyetértek azonban Albertóval, aki azt mondta, hogy nem szokott rá semmit tenni, mert magának a csicseriborsólisztnek olyan kifejezõ, finom íze van, hogy nem szereti azt elfedni. (Az amerikai turisták kedvéért szokott rá pesztót tenni, mert a tapasztalata szerint õk így szeretik.) Elmesélte, hogy van a ...
Engem személy szerint legjobban a másik specialitás, a farinata izgatott leginkább. Ez az csicseriborsólisztbõl készülõ palacsinta mindössze négy alapanyagból áll: csicseriborsóliszt, víz, olívaolaj, só. Néha friss rozmaringgal fûszerezik, és van ahol a kész farinatara "feltéteket" tesznek, pl. pesztót, vagy krémes stracchino sajtot. Egyetértek azonban Albertóval, aki azt mondta, hogy nem szokott rá semmit tenni, mert magának a csicseriborsólisztnek olyan kifejezõ, finom íze van, hogy nem szereti azt elfedni. (Az amerikai turisták kedvéért szokott rá pesztót tenni, mert a tapasztalata szerint õk így szeretik.) Elmesélte, hogy van a ...