Cinnamon roll cake - fahéjas csigasüti

2014-03-28

sponsored links

Dinánál láttam meg ezt a finomságot és azonnnal beleszerettem, olyannyira jól sikerült elõsre, hogy másodjára is el kellett készítenem pár nap eltéréssel :D CSak a tetejére került cukormázat cseréltem le sûrített tejre, de a tésztán nem változtattam, isteni!


Hozzávalók: (~20*35 cm- es tepsihez)
Tésztához:
- 2 tojás
- 3 bögre liszt (2,5 dl-es)
- 1 bögre cukor
- fél tk só
- 2 kk vaníliaaroma
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2,5 bögre tej (375 ml)
- 1 csomag sütõpor (10 g)

Töltelékhez:
- 20 dkg puha margarin
- 1 bögre cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek fahéj

Tetejére:
- 1 tubus sûrített tej

Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, az olvasztott margarinon kívül a többi folyékony összetevõt is külön egyesítjük. A nedveshez adagoljuk a szárazat, majd mikor kezd összeállni jöhet hozzá a margarin is, így alaposan csomómentesre kikeverjük a tésztát. Egy sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük az egészet.
 
A krémhez az összevalókat habosra keverjük. A tepsibe öntött tésztára adagoljuk kanalanként szétszórva, majd egy villa segítségével örvényeket rajzolva a krémet elvegyítjük a tésztával. Ekkor mehet a 170 fokra elõmelegített sütõbe, ahol 30- 35 perc alatt készre sütjük.
 
A még meleg tészta tetejét megcsorgatjuk sûrített tejjel, hogy be tudja szívni egy kicsit. Erre a célra a sûrûbb állagú sûrített tej a jobb, mert mázszerûen megül a tészta tetején, míg a hígabb verziót teljesen felszívja a tészta, ami az ízén nem ront, viszont nem látszik ;)

Folytats a blogon ... sunisuti.blogspot.com/2014/03/cinnamo...

sponsored links

Keres?s