Cinnamon roll cake, azaz fahéjas-csiga torta
sponsored links
Szerelmes lettem ebbe a süteménybe! Annyira lágy, édes, fahéjas! Abbahagyhatatlan! :)
Csak hogy éreztessem, milyen puha, a villa ezen a képen saját súlyával nyomódott bele, nem kellet rányomnom.
Tipikus amerikai süti, ami a lustaság, fél egészség egyik ínycsiklandó példája. Imádják ugyanis reggelire a még friss fahéjas csigát. Ez eddig oké. Hogy a házi a legfinomabb, az is tény. Hogy manapság egyre kevesebb ideje és/vagy energiája van a családanyáknak friss fahéjas csigát sütni, az nem kell részleteznem.
Utánanyomoztam alaposan, és rájöttem, hogy a cukorimádó amcsik nagyon szeretik azt a verziót, hogy a még sületlen fahéjas csigákat egymás mellé ültetik tortaformába, (ahol a kelt tésztás tekercsek tölteléke fahéjas cukros vaj, elég sok), majd a még forró süteményre még cukormáz is kerül. Igen hosszadalmas, fárasztó sütemény, dagasztás, tekerés-töltés, kelesztés, mázazás, stb., stb.
Ezt egyszerûsítette le egy igen kreatív háziasszony úgy, hogy az ízélmény megmaradjon, ám az elkészítés csak negyed óra legyen, plusz sütés.
A sütit aki a figyelmembe ajánlotta, és a kutatásra ösztökélt ...