Cinnamon roll - az eredeti amerikai fahéjas csiga
sponsored links
Csak furdalta az oldalamat a kíváncsiság az igen népszerû fahéjas csiga bejegyzésben feltett, de senki által meg nem válaszolt kérdéssel kapcsolatban, nevezetesen, hogy mitõl csiga ez a mennyeien finom, és a posztolás óta már háromszor újrázott sütemény? A választ és a receptet (sok más elképesztõen jó recept mellett) Kovács Lázár AZ AMERIKAI KÜLDETÉS címû szakácskönyvében találtam meg. Lázár a bevezetõben így ír errõl a finomságról: Ezt az édességet szinte minden bevásárlóközpontban lehet kapni Amerikában, de otthon is gyakran készítik. Roppant egyszerû, viszonylag gyorsan elkészíthetõ, de mégis az a legjobb benne, hogy mindenki imádni fogja! ...és így igaz! Mindenki imádta! Annyival bonyolultabb elkészíteni a fentebb említett fahéjas csigával ellentétben, hogy ezt a tésztát keleszteni kell, de higgyétek el, megéri!!! Viszont nem állítom, hogy finomabb, mint a kelesztés nélküli társa! Csak ugyanolyan finom! Puha tészta, mennyei fahéjas-vajas töltelék és isteni tejes cukormáz a tetején (most én sem spórolok a jelzõkkel...ez nem az a sütemény, ahol spórolni kell velük...) Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Egy baj volt csak vele: az eredeti receptben írt 1 kg liszt helyett én csak fél kg-ból sütöttem, így pont felével kevesebb adag készült, mint amennyi a másnapi tízórai csomagolásához kellett volna...
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztõ 24 Ft
fél evõkanál cukor
60 ml langyos víz
2,5 dl langyos tej 42 Ft ...
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztõ 24 Ft
fél evõkanál cukor
60 ml langyos víz
2,5 dl langyos tej 42 Ft ...