CIMETES LAP KALÁCS
sponsored links
Sokszor találkoztam már ezzel a kalács féleséggel, de csak most jutottam arra, hogy reggelire megsüssem. Mivel a páromat ki lehetne üldözni a fahéjjal a világból, így kényszerûen, elfeleztem az ízesítést és a fele adagból sima kakaós ízût készítettem. Megmondom õszintén fahéjjal sokkal finomabb volt, legalábbis szerintem, de nem tettem ki az én Jancsim annak a ténynek, hogy õ ne ehessék ebbõl, az utált fahéj miatt...Különleges a forma, de maga a kalács, a megszokott finom foszlós-puhaságú sütemény. Hosszú kávéval, egyszerûen tökéletes volt. Többször meg fogom sütni, mert percek alatt elfogyott és egyáltalán nem macerás a készítése sem. Míg elmentem a piacra palántáért, addig szépen megkelt, már csak formázni kellett és kisütni. Szóval a próbát minden képen ajánlom!
Hozzávalók vagy egy hosszabb, vagy két kisebb püspökkenyér formához:
40 dkg liszt, 2 dkg friss élesztõ, 2 dl langyos tej, 5 dkg puha vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1/4 mokkáskanál só. Töltelék: 5 dkg vaj, 5 púpos evõkanál porcukor és ...