Cikória és szalonna avagy Nekem is az elsõ
sponsored links
Mivel nagyon ritkán, mondhatnám alig-alig jut a konyhámba a cikória, szerintem itt a blogban még nem is volt, ha épp valahol meglátom, mindig megmozdul a agyacskám. (Évente 1x 2x) (mozdul meg az agyacskám ?)
Most eljött az ideje, hogy megosszam veletek az elsõ, sikeresnek mondható, receptemet, természetesen a legegyszerûbb módon elkészítve.
BACONBAN SÜLT CIKÓRIA
2 adag
Hozzávalók:
2 db cikória (darabonként 20-25dkg)
4-6 szelet bacon
õrölt római kömény
bors, só
olívaolaj
vörösbor
joghurt, tejföl, kapor, stb.
A cikóriáról szükség szerint a külsõ "csúnyább" leveleket leszedhetjük; majd hosszában félbe vágjuk, az alsó, torzs részét finoman kivágjuk.
A vágott, nyitott részénél enyhén sózzuk, õrölt római köménnyel és borssal ízesítjük, ügyesen megmozgathatjuk a leveleket, hogy közé is kerüljön fûszer.
Ezután baconba göngyöljük, egy kis tepsibe, pár csepp olívaolajat teszünk, és belepakoljuk a baconos cikóriákat, és kevéske vörösbort lottyintunk alá.
200 fokon 25-30 percig sütjük. (illetve addig amíg a bacon szép, ropogósra megpirul)
Önálló ételként, kedvünkre ízesített tejföllel, joghurttal kiegészítve, pompás vacsora étek, de sültek mellé is fincsi, formabontó köret lehet.
Tudtad? "A cikória, jó rostforrás, segít szabályozni a mérgek kiürülését a szervezetbõl, és csökkenti a koleszterinszintet."