Cikória és leves avagy Azok a fanyar zamatok
sponsored links
Igen, a cikóriának vagy egy kesernyés, fanyar íze, na de ettõl még lehet finomat fõzni belõle ?
ZÖLDSÉGES CIKÓRIA KRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 db szép cikória (kb.25 dkg)
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyem gyökér
1 dl tejszín
2 ek. liszt
2 ek. kristálycukor (ízlés szerint)
lestyán
só
chili pehely
fõtt tojás
Hozzávalók:
1 db szép cikória (kb.25 dkg)
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyem gyökér
1 dl tejszín
2 ek. liszt
2 ek. kristálycukor (ízlés szerint)
lestyán
só
chili pehely
fõtt tojás
bacon
A cikóriát és a zöldségeket feldaraboljuk és kb 1,2 l sós, lestyánnal ízesített vízben puhára fõzzük.
Egy botmixer segítségével simára turmixoljuk; a lisztbõl és a tejszínbõl készült habarással besûrítjük, készre fõzzük, a kesernyés ízét cukorral, esetleg mézzel kompenzáljuk.