Cikória saláták
sponsored links
Igen, saláták, rögtön kétféle a két fej cikóriából. Aminek fõ oka az volt, hogy csak magamnak készítettem õket. Cikóriát elõször nyáron ettem, Spanyolországban és nagyon ízlett. Nálunk azonban ritkán lehet hozzájutni, ehhez eggyel nagyobb városban kell a bevásárlást intézni. A cikória is a kesernyés zöldségfélékhez tartozik, ennél fogva ez is megosztó étel. Ha valakinek ez nem annyira bejövõs, az se adja fel rögtön, van néhány trükk, amivel a kesernyés íz csökkenthetõ. Elõször is ki kell végni a torzsákat, ez a rész tartalmazza a kesernyés íz nagy részét. Másrészt ki kell egyensúlyozni az ízeket, tehát erõteljesebben lehet édes, savanyú, vagy sós ízeket használni a cikória mellé. Az ebédre készült vajas citromos mártással készült harcsafilé mellé egy édes, savanyú melegsalátát, míg vacsorára inkább sós, pikáns ízesítést választottam.
A meleg saláta (1 fõre) a következõképpen készült:
2 vékony szál újhagymát felkarikáztam és kevés vajon kissé megpirítottam. Hozzáadtam
néhány evõkanál kukoricakonzervet, majd ízesítettem
mézzel és fehérborecettel/citrommal. Ezután tettem rá a darabokra vágott ...