Cigánypecsenyés langalló
sponsored links
Egy kis maradék sült hús, egy hirtelen jött ötlet...és a végeredmény, a Cigánypecsenyés langalló!
Hmm..., kellemes ízélmény, bár tartalmaz némi plusz hozzávalót, azért a cigánypecsenye kedvelt ízei visszaköszönnek! ;)
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 tk. só
1 csomag szárított élesztõ (7g) ( Nagyon puha lesz tõle a tészta. Ennél a friss élesztõ kevésbé jött be, ráadásul ez így nem is olyan macerás!)
langyos víz
2 ek olvasztott zsír vagy olaj
Feltét:
4-5 szelet sülhús pl. tarja
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl ( több nem árthat ;) )
kevés só
füstölt szalonna ízlés szerint
sajt
kevés pirospaprika
tojás (igény szerint)
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a sót, az élesztõt, és annyi vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Meglocsoljuk a zsírral, hólyagosra dagasztjuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán a tepsink méretéhez nyújtjuk.
Kerek formára is nyújthatjuk, igazíthatjuk, eltérve a hagyományos változattól, mint Én is tettem.
Kerek formában 2 db lesz..
Ezután letakarva újra kelesztjük.
A tejfölt tálba tesszük , jöhet egy kevés só, belevágjuk a hagymát és a fokhagymát.
Lekenjük vele a tésztát úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tejfölbõl, rávagdossuk a húst és a szalonnát,
a maradék tejfölt kanállal rápottyantgatjuk, ráreszeljük vagy daraboljuk a sajtot, attól függõen,
ki milyen fajtát tesz rá.
Megszórjuk pirospaprikával és ütünk rá egy vagy több tojást. :)
Olajozott vagy sütõpapírral bélelt tepsiben és elõmelegített sütõben, kb. 175 C °-on készre sütjük.
Ha a sajt ráolvadt és a tojás is elveszít nyers színét, akkor a langallónk is elkészült ! ;)