Cigánypecsenye sült krumplival, vegyes salátával
sponsored links
Apukám a múlt héten, amikor ballagási ebéden voltunk cigánypecsenyét rendelt az étteremben. Az a cigánypecsenye tele volt pakolva párolt hagymakarikákkal. Úgy tûnik a cigánypecsenye is átalakuláson esett át, mint annyi más, pedig régi éttermi emlékeim alapján a cigánypecsenye egy erõsen fokhagymás hússzelet, aminek kakastaréj szalonna volt a tetején. A régi változaton, - amit én hajlamos vagyok eredetinek gondolni -, nem volt se hagyma, se zöldpaprika, se paradicsom. A hús ízét a fokhagyma és szalonna uralta és szerintem az úgy volt jó. A héten aztán kutattam a neten, hogy milyen az igazi. Olyat, ami pont olyan, nem találtam, ezért több leírás tanulmányozása után, mindenünnen a legjobbnak gondolt dolgokat kicsipegetve, megalkottam a saját változatomat.
Hozzávalók: személyenként 2-3 szelet tarja (bár lehet, hogy legközelebb hosszúkarajból próbálom, vagy még jobb lenne szûzpecsenyébõl), annyi szelet füstölt szalonna, ahány szelet hús, szeletenként legalább 1-2 gerezd ...