Cigánypecsenye ropogós hagymakarikákkal, joghurtszósszal
sponsored links
Csak könnyedén!
Elborzadva figyelem, hogy nyáridõben is frissen sült kenyér és süteménydömping van a legnagyobb közösségi megosztó portálon. Nos, nálunk nyáridõben szénhidrátszegény idõszak van, ez már igazából nem is a tavaszi diéta utószele, egyszerûen meleg van, illetve már átállt a szervezetünk a nyári hús-zöldség üzemmódra. A családból senki nem igényli manapság se a kenyeret, se a süteményeket, de még a krumplit is elhagyjuk a köretbõl egyszer-egyszer.
Ahogyan most is.
Érdemes kipróbálni a zsír és szénhidrátszegény tepsis hagymakarikát, mely nagyszerû kísérõje volt ennek a cigánypecsenyének. Ropogós, ízletes, könnyed:
A fokhagymás joghurtszósz nálunk szinte már ?családtag? olyan gyakran jelen van az ebédlõasztalunk kínálatában. Minden fûszeres húsféle legegyszerûbb és legízletesebb kísérõje, ha valaki fel akarja még dobni egy kicsit és szereti a koriandert, akkor tegyen bele és készen is van a fûszeres indiai konyha egyik hûsítõ szósza a raita.
2 dl görög joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evõkanál mogyoróolaj vagy olívaolaj (elhagyható)
frissen õrölt Himalája só
Cigánypecsenye:
4 ujjnyi vastag szelet sertéstarja
A páchoz:
1 teáskanál fûszerpaprika
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 ? teáskanál só
? teáskanál frissen õrölt bors
2 evõkanál liszt a forgatáshoz
2 evõkanál mangalica vagy libazsír a sütéshez
A pácot alaposan összekevertem, majd 20 perc múlva megkentem vele vékonyan az enyhén klopfolt tarja szeleteket. 1 óra múlva lisztbe forgattam õket és forró zsíron oldalanként 2-2 percig kérget sütöttem rá. Cserépbe szedtem, meglocsoltam a sütõ zsírjával.
200 C fokra elõmelegített sütõbe toltam és 15 percig sütöttem.
Ropogós hagymakarikákkal és a joghurtszósszal tálaltam.
Korábbi cigánypecsenye receptjeimet itt összegeztem: