Cigánypecsenye
sponsored links
Imádom ezt a frissensültet, eddig mindig csak étteremben ettem, vagy jót, vagy rosszat.
Hihetetlen de lehet rosszul is készíteni, pedig egy kis odafigyeléssel elronthatatlan.
Most egy hirtelen elhatározással nekiálltam, igazság szerint a tarjaszeleteket eredetileg faszénen akartuk megsütni, de olyan rosszkedvû az idõ, napok óta állandóan borult, idõnként esik, senkinek nem volt kedve a kinti sütögetéshez.
Igy esett, hogy életem elsõ cigánypecsenyéje elkészült és osztatlan sikert aratott.
Elõzetesen azért tájékozódtam Duendénél, mert fejben ugyan tudtam hogyan kell, de azért biztos ami biztos.
tarjaszeletek, ezek most kicsit vastagok voltak /ujjnyi/ mivel faszénsütéshez vettem, ill. úgy kértem a hentestõl a szeletelést, ezért kicsit meg is klopfoltam mindegyiket. Ha vékonyabbak akkor természestesen nem kell.
bõrös füstöltszalonna csíkok, a bõréig bevágva
fél fej fokhagyma, tisztítva, áttörve egy tálkába, olajjal, pici pirospaprikával összekevereve
liszt
A hússzeleteket, személyenként kettõt, kicsit...