Cigánypecsenye - cserépben sült héjas krumpliágyon, szalonnás babrõzsével
sponsored links
Nem is tudom, hogy miért nem készítek még gyakrabban cigánypecsenyét, hiszen annyira ízletes és tartalmas. No, és nagyon egyszerû elkészíteni.
Legutóbb is cserépben készítettem, ugyanígy hagymás-héjaskrumpliágyon, mégis kicsit másképpen. Eddig ez volt a bevált recept nálam, most újfent újítottam egy kicsit.
Az egyik, amiért változtattam, mert a családom egy része a ropogós, szalonnából készült kakastaréjt rendszerint rám hagyományozza, ami csak azért baj, mert én rendre el is pusztítom, de ami, sok az sok. Egy ?fél oldal? sült szalonna, az én vonalaimnak is ártalmas.
Másrészt, úgy döntöttem, hogy nem fõzöm és sütöm elõ a krumplit, és úgy rakom le a cserépben, hanem nyersen rakom le a krumpliágyat, és a stõben sütöm elõ, amíg a tarjapecsenyével el vagyok foglalva. Így sok idõt és energiát spórolok meg.
Az elõfõzött és elõsütött, ropogós krumplitól nincs finomabb, úgyhogy tudtam, hogy jobb nem lesz a változtatás által, csak egyszerûbb és gyorsabban elkészíthetõ.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
3 db ujjnyi szelet tarja - olyan 15 dkg-osak
3 nagy szem Agria burgonya - olyan 30-40 dkg-osak
3 fej hagyma - fehér és lila vegyesen ...