Ciabatta

2017-09-14

sponsored links

Onnan indult, hogy itt a városban van egy malom. Szerencsére éppen reggel 6tól 4ig vannak nyitva, hétvégén pedig nem, szóval nem sikerült még eljutnom oda. De utánajártam, hogy hova szállítanak lisztet a városban. Mégnagyobb szerencsémre csak egy helyre, nem kellett válogatni, de az legalább nyitva van tovább. 
Elsõ lépésként tehát szereztem lisztet.

Második lépés az idõ tényezõ, ami általában nincs. De azt is szereztem, hogy tudjak keverni, gyúrni, keleszteni, formázni és sütni, miközben iskolai házit néztem, túrógombócot fõztem, vacsorát készítettem. 

Harmadikra receptet kellett szerezni, no ez volt a legkönnyebb :) Találtam egy 5gyerekes anyukát, akinek hangyabokányi szabadideje sincs, receptje pedig annál több, jobb, szuper! Köszi szépen!



Hozzávalók:

70 dkg kenyérliszt
5 dl langyos víz
2 zacskó instant élesztõ
1 kiskanál cukor
3 kiskanál só
6 evõkanál olívaolaj
6 szem aszalt paradicsom-olivabogyó, már ha van otthon, és szeretnénk ízesíteni.

Elkészítés: 

Összekeverem a vizet az élesztõt és a cukrot, langyos helyen pihentetem, megvárom míg felfut. 
Hozzáöntöm a lisztet, összegyúrom, kidagasztom, jó ragacsos lesz, de az a jó, végül meleg helyre teszem és duplájára kelesztem. Gyúrás közben tudom beletenni az ízesítést is.
A megkelt tésztát alaposan lisztezett felületre borítom, 4 részre vágom, téglalapra formázom, majd 2-3at csavarok rajtuk. 
A sütõt elõmelegítem 230 fokra úgy, hogy egy vizes edényt állítok bele, jó gõzben kell sütni a kenyérkéket.
Amíg melegszik a sütõ, kicsit még pihentetem a tésztát.
230 fokon 10 percig sütöm, majd még 20 perc 200 fokon, ha pirultabbat szeretnénk, értelemszerûen tovább tartom a sütõben.


Folytats a blogon ... kispite.blogspot.com/2017/09/ciabatta...

sponsored links

Keres?s