Ciabatta cipócska
sponsored links
Már jó régóta szemezgettem a Lidl-ben a ciabatta lisztkeverékkel, de eddig még nem mertem kipróbálni. Most azonban elcsábultam...:-) Amikor pedig megláttam, hogy mennyi a szénhidrát tartalma, akkor egyenesen beleszerettem...:-) Jóval alacsonyabb, mint a fehér liszté.
Hozzávalók:
50 dkg ciabatta lisztkeverék
1 tk oliva olaj
320 ml langyos víz
Elkészítése:
A lisztkeverékhez hozzáadjuk az olivát és a vizet, bedagasztjuk, pihentetjük 10 percet. Átdolgozzuk, és ismét pihentetjük 10 percet. Végül még egyszer átgyúrjuk, cipót formázunk belõle. Egy 20 cm-s paraszttál aljára vizet permetezünk, kibéleljük sütõpapírral. Ebben 60 perc alatt duplájára kelesztjük. Pengével bemetszük a tetejét.
Egy sütõzacskóba vizet permetezünk, a megkelt cipót is lepermetezzük, és zárt sütõzacskóban kb 30 percet sütjük. Kivesszük a paraszttálból és sütõrácson sütõpapírral letakarva 5 percet sütjük.
Sütõbõl kivéle vízzel lepermetezzük, rácson hûtjük.
Hozzávalók:
50 dkg ciabatta lisztkeverék
1 tk oliva olaj
320 ml langyos víz
Elkészítése:
A lisztkeverékhez hozzáadjuk az olivát és a vizet, bedagasztjuk, pihentetjük 10 percet. Átdolgozzuk, és ismét pihentetjük 10 percet. Végül még egyszer átgyúrjuk, cipót formázunk belõle. Egy 20 cm-s paraszttál aljára vizet permetezünk, kibéleljük sütõpapírral. Ebben 60 perc alatt duplájára kelesztjük. Pengével bemetszük a tetejét.
Egy sütõzacskóba vizet permetezünk, a megkelt cipót is lepermetezzük, és zárt sütõzacskóban kb 30 percet sütjük. Kivesszük a paraszttálból és sütõrácson sütõpapírral letakarva 5 percet sütjük.
Sütõbõl kivéle vízzel lepermetezzük, rácson hûtjük.