Churutos laskaleves

2012-01-08

sponsored links



Amint már írtam ITT, Karácsony elõtt ajándékot kaptam Zsuzsigától, az Ahogy mi szeretjük blog írójától, és a csomag tartalmazott két kúp churutot, amit egy idõs õrmény származású néni készített. Többen kérdeztétek akkor, hogy mi is az a churut. A churut egy jellegzetes õrmény ízesítõ, amely a következõképpen készül:
"Hozzávalók: 3 liter tej, 3 marék petrezselyemzöldje, 1-1,5 marék zellerzöldje, 1-2 szál csombord.
Elkészítése: A 3 liter tejbõl (nem lehet pasztõrizált!) 1,5 litert felfõzünk, majd langyosra hûtünk, és összetöltjük a 1,5 liter forralatlan tejjel.
Üvegbe teszünk, se nem meleg, se nem hideg helyen tartjuk, 3-4 héten át mindennap megkavarjuk, reggel is és este is. Kb. négy hét múltával, amikor citrom-savanyú, próbaként egy kis pohárnyit felfõzünk, ha nem megy össze, akkor kész. A tejet fõzni tesszük, beleadjuk a kb. 3 marék õrölt/apróra vágott petrezselyemzöldjét, és a kb. másfél marék õrölt/apróra vágott zellerzöldjét, valamint 1-2 szál csombordot. Folytonos kavarás mellett lassú tûzön addig fõzzük, míg ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01...

sponsored links

Keres?s