Churros-vagy valami olyasmi...
sponsored links
Imádom az égetett tésztát. Enni is, meg készíteni is. Legyen szó profiterolról vagy croquembouche-ról,neadjisten sajtos puffancsról, elõttem nincs akadály.
A croquembouche óta azonban nem álltam neki, hiába, az mély nyomokat hagyott bennem.
Most churros-szal próbálkoztam, több-kevesebb-na jó, legyünk reálisak-kevesebb sikerrel.
Nõvérem szerint "cukormázas polipok", Anyu szerint " a sûrû palacsintatésztát egy majonézesflakonból nyomta az olajba". Tény és való, egy vastagabb csillagcsõ nem ártott volna a habzsák végére, de így legalább ha valaki beüti a gugliba, hogy "cukormázas polip égetett tésztából", lesz rá találat :))
Hozzávalók:
2,5 dl víz
100 gr vaj
125 gr liszt
csipet só ...