Churros
sponsored links
Tegnap ebéd után hiányérzetem támadt...elfogyott ugyanis a hétvégén az összes süti, így nem tudtam édességgel zárni az ebédet...kínomban már zabkekszet ropogtattam, de az nagyon nem ugyanaz...:-)
Így aztán, hogy ma véletlenül se járjak így már idõben gondolkodóba estem, hogy mit is készítsek a mai ebéd zárófogásaként?
Aztán eszembe jutott a churros...évek óta nem sütöttem, nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ és nagyon, de nagyon finom....
Hozzávalók:
6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 tk cukor
Csipet só
125 g liszt
4 tojás
A sütéshez:
Étolaj
A forgatáshoz:
Fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tejet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg elválik az edény falától.
A tojásokat egyenként ütjük bele, miközben robotgéppel folyamatosan elkeverjük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba tesszük, forró bõ olajba kb 10 cm-s darabokat halmozunk bele. Idõnként megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen aranybarnára süljön.
A kész fánkocskákat szûrõlapáttal kivesszük az olajból, papírtörlõre tesszük, hogy lecsöpögjön, még melegen fahéjas porcukorban megforgatjuk.