Churros

2014-03-18

sponsored links

Tegnap ebéd után hiányérzetem támadt...elfogyott ugyanis a hétvégén az összes süti, így nem tudtam édességgel zárni az ebédet...kínomban már zabkekszet ropogtattam, de az nagyon nem ugyanaz...:-) 

Így aztán, hogy ma véletlenül se járjak így már idõben gondolkodóba estem, hogy mit is készítsek a mai ebéd zárófogásaként?

Aztán eszembe jutott a churros...évek óta nem sütöttem, nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ és nagyon, de nagyon finom....



Hozzávalók:

6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 tk cukor
Csipet só
125 g liszt
4 tojás

A sütéshez:

Étolaj

A forgatáshoz:

Fahéjas porcukor

Elkészítése:

A tejet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg elválik az edény falától.

A tojásokat egyenként ütjük bele, miközben robotgéppel folyamatosan elkeverjük.

A tésztát csillagcsöves habzsákba tesszük, forró bõ olajba kb 10 cm-s darabokat halmozunk bele. Idõnként megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen aranybarnára süljön.


A kész fánkocskákat szûrõlapáttal kivesszük az olajból, papírtörlõre tesszük, hogy lecsöpögjön, még melegen fahéjas porcukorban megforgatjuk.






Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/03/churro...

sponsored links

Keres?s