Churros
sponsored links
Kértek egy harapást? Ugye igen?
A fánkszezonban most jöjjön egy spanyol recept, egyenesen Madridból - a híres San Ginés csokizóból, ahol 120 éve árulják az olajban sült fánkrudacskákat forró csokival. Amikor mi egy esõs novemberi vasárnap arra jártunk, tömeg volt nemcsak reggel és délelõtt - mert klasszikusan a churrost reggelizni szokták - hanem este és délután is: három nagy termét töltötték meg a helyiek, és mindenütt szépen sorakozva várni kellett, így el tudom képzelni, mi lehet a turistaszezonban. Én itt ettem a legjobb churrost Spanyolországban, és a receptjük: tökéletes.
Itthon kicsit karcsúbb - kisujjnyi vékony - fánkocskák sikerültek, mint az eredeti, de nem bántam meg: szuper ropogós, gyorsabban is sül, így szinte semmi olajat nem szívott magába a tészta.
A mártogatáshoz még kintrõl hoztam két hatalmas tábla, direkt churroshoz való csokit, amiben már benne van a rizsliszt ami picit sûríti, és aznap fõztem meyer citromból angol citromkérmet, amit 4:1 arányban kevés ...