Churros, finom és veszélyes

2012-02-22

sponsored links


Finom, de veszélyes is lehet a churros(spanyol édesség, cukorba hempergetett sült tésztarúd), mint ahogy ma megtudtam. Alig kell hozzá pár összetevõ és mégis képes felrobbanni, ha nem a recept szerint készítjük vagyis sütjük ki. A történet ott kezdõdött, hogy pikk-pakk összeraktam a tésztát, lett is belõle egy jó adag, beletöltöttem a zsákba és elkezdtem a recept szerint kisütni, nem is volt semmi baj, amíg a zsák szét nem ment, de ez már a sütés vége felé volt, tehát nem aggódtam, nem szedtem elõ másik zsákot-pedig kellett volna- gondoltam pici fánkocskákat teszek az olajba, mintha rendes fánk lenne kisütöm, na itt vétettem egy óriási hibát, mert FELROBBANTAK, szó szerint. Alig tudtam fedõt tenni rá és kimenekíteni az udvarra, és még a fedõ alatt is durrogtak a pici fánkok. Szõrnyû élmény volt, de tényleg.
Ami viszont jó, ha betartjuk az elõírást nagyon finom csemegét kapunk, amihez forró csokit vagy lekvárt kínálhatunk.
Tehát nem szabad megijedni, nem harapnak, maximum robbannak, de azt is csak akkor, ha mi követünk el hibát, de Ti ezt ezek után nem követnétek el, igaz? :)

Jöjjön is a Churro(s) receptje

1 ek. olívaolaj
14 dkg liszt
csipet só ...

Folytats a blogon ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s