Churros, a spanyol fánk
sponsored links
Ennek a fánknak elõre meg volt írva a sorsa: a nagyfiam a BBC GoodFood magazin januári számában rábökött, hogy ezt bizony készítsem el! Késõbb kiderült, hogy a két fiam már tulajdonképpen egy aktuális rajzfilmbõl imeri is ezt a fánkot. Mit vigyek az elsõszülöttem farsangi bulijára csemegének c. kérdés így egyhamar megoldódott. Azt hiszem, keveset pakoltam, mert a fiam állítása szerint nagyon hamar elfogyott :-)!
A nagyfiam már felsõs, így náluk már nem volt jelmezes felvonulás, hanem minden osztály egy kis mûsort adott elõ, amely versenyre ment. Õk egy zumba koreográfiát dobtak össze , és 4. helyezést értek el. Külön meglepetés volt számomra, hogy megtudjam, nem is olyan rosszul mozog a fiam, mint ahogyan õ elõ szokta adni a tánc témát. Hiába, már megyünk a kamaszkorba :-)!
A churros Spanyolországban, Dél-Amerikában és a világ számos országában örvend nagy népszerûségnek. Hosszúkás formáját úgy kapja, hogy habzsákból nyomjuk a forró olajba. Forró csokiba vagy nutellás csokiba mártva, vagy fahéjjal megszórva az igazi.
Hozzávalók:
A tésztához:
250 ml tej ...